Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

טיפים למקלחת לתינוק

מקלחת לתינוק

אחת הדאגות של הורים חדשים הוא רחצת התינוק, במיוחד אם הוא בן מספר ימים וגופו רך ושברירי. תינוקות זקוקים להסתגלות לזמן אמבטיה. לעיתים, הם מרגישים לא בנוח כאשר הם ללא בגדים, בעת כניסתם למים, בעת השהייה בהם וכאלה החשים לא בנוח כאשר ההורים מוציאים אותם מהמים. יש כאלה שיצרחו על לב השמיים ויש כאלה שייכנסו למים בחיוך ובשמחה.

כהורים, תוכלו לסייע לתינוק שלכם להסתגל במהירות לשגרת הרחצה בעזרת ציוד לתינוקות מתאים ובעזרת מספר טיפים חשובים. טקס האמבטיה יהפוך בסיום היום לזמן של בילוי נעים ומהנה עבור ההורים והתינוק.

10 טיפים לזמן אמבטיה לתינוק

  1. רכישת אמבטיה. כאשר אתם מבצעים הזמנה של ציוד לתינוקות לפני הלידה, קרוב לוודאי שתזמינו גם אמבטיה מפלסטיק מתוך מגוון ענק של דגמים הנמצאים בחנויות. מבחר האמבטיות הוא גדול מאד והן מגיעות במגוון צבעים וגדלים. חשובה במיוחד הנוחות באחיזת התינוק כשהוא נמצא במים, לכן כדאי שתהיה גבוהה ולא יהיה צורך להתכופף אליה. כמו כן, יש צורך באמבטיה שתתאים לתינוק גדול יותר ולתקופה ארוכה יותר עד אשר מתחילים לרחוץ אותו באמבטיה הגדולה בבית. מעבר לכך, בדקו גם את שיטת הניקוז של המים לאחר הרחצה.

 

  1. הכנה מראש. לפני שמפשיטים את התינוק לקראת האמבטיה ודאו שאתם מוכנים עם ציוד לתינוקות הדרוש לכם כדי לרחוץ את התינוק. הכינו מראש אמבטיה מלאה במים חמים עם מושב מיוחד לתמיכה עבור התינוק. קיימים מושבי פלסטיק הנקראים דפני, אך קיימים גם כריות רחצה המיועדות לתמיכה נוספת לתינוק כשהוא אחוז בידכם. חממו מראש את החדר, מלאו את האמבטיה, הכינו את המגבת, חומרי הרחצה, בגדים, טיטול, משחה להחתלה ועוד.

 

  1. בדיקת חום המים. עור התינוק רגיש לחום ולקור. לפני הכנסתו למים בדקו את חום המים. טמפרטורת המים צריכה להיות בין 36-37 מעלות. ניתן לבדוק את חומם של המים בעזרת מד חום מיוחד או על ידי תחושת המים במרפק היד שלכם. אם אתם חשים במרפק שהמים נעימים וחמימים, יהיה נעים גם לתינוקכם. הכניסו את התינוק למים בהדרגה, כדי שיתרגל לחוש את מגע המים.

 

  1. מיומנות וביטחון. הפעמים הראשונות של המקלחת לתינוק מעלות חששות אצל הורים חדשים. עד שתרכשו את הביטחון והמיומנות הדרושים לרחיצת התינוק, היעזרו בבעלי ניסיון כמו סבתות, קרובים וחברים שתחילה יראו לכם איך לרחוץ ואחר כך בפעמים הבאות, יעמדו לידכם כתמיכה.

 

  1. איך לאחוז את התינוק? כשתכניסו את התינוק למים אחזו אותו כשראשו נח על שקע המרפק שלכם וכף ידכם אוחזת בזרועו מתחת לבית השחי שלו. ביד השנייה תמכו בעכוז. אחר כך ניתן לשחרר את היד השנייה ולהשתמש בה לסיבון התינוק בעזרת היד או במטלית רכה. אם התינוק לא רגוע כאשר הוא ללא בגדים, יתכן וקר לו. במקרה כזה ניתן לעטוף אותו בחיתול בד ולהכניסו לאמבטיה כשהוא עטוף.

 

  1. אווירת רוגע ושלווה. כדאי להקדיש את זמן האמבטיה ליצירת אווירה נוחה ורגועה עבורכם ועבור התינוק. לוו את זמן האמבטיה בשירים ובדיבורים רכים אל התינוק, נצלו את הזמן לקרבה והבעות חיבה כדי שהחוויה של תינוק תהיה חיובית והוא יחוש בנוח. במשך הזמן התינוק גדל ומגלה עניין בסביבה, אפשר לשלב במקלחת משחקים וספרים המותאמים לשימוש במים.

 

  1. שימוש בחומרי רחצה. ציוד לתינוקות חשוב הוא השמפו, הסבון והשמן לאמבט. רכשו את הסוגים אשר מותאמים לעורו הרגיש של התינוק. חשוב להשתמש בסבון שלא יצרוב את עיניו. רחצו בעדינות את פניו במים בלבד ונקו את הגוף מהחלק הנקי ביותר לחלק הפחות נקי.

 

  1. מקלחת כחלק משגרת היום. הכניסו את זמן האמבטיה לשגרת היום, רצוי בשעה קבועה. הרחצה מאד מעייפת את התינוק לכן כדאי לערוך אותה לפני זמן ההאכלה ולפני זמן השינה. לאחר הרחצה התינוק יאכל ויירדם למספר שעות. זאת הסיבה לכך שכדאי לכוון את המקלחת לשעות הערב. כך יש סיכוי טוב לשנת לילה טובה ורצופה.

 

  1. אורך זמן הרחצה. לתינוקות שאינם אוהבים מים כדאי לקצר את זמן הרחצה ללא יותר מ-5 דקות. בימים קרים, מים החמים מתקררים במהירות והתינוק עלול לסבול מהקור. תינוקות אשר מחבבים את המים אפשר להשאיר עוד מספר דקות ולנצל את הזמן למשחק ואף לימוד.

 

 

  1. טיפול בחבל הטבור בזמן הרחצה. בימים הראשונים לפני נפילת קצהו של חבל הטבור ניתן לרחוץ את התינוק באופן רגיל ולייבש היטב את האזור. בנוסף, יש צורך לנקות את אזור הטבור 3 פעמים ביום עם אלכוהול 70%. הטיפול נחוץ עד למספר ימים לאחר נפילתו. כדאי לעקוב אחר תופעות של אדמומית או הפרשות ודם ולהתייעץ עם רופא בעת הצורך.

 

לסיום, זהירות במים. חייבים לנקוט באמצעי זהירות כאשר תינוכם שוהה במים. אין להשאיר את התינוק לבד אף לא לשנייה אחת מכיוון שקיימת סכנת טביעה גם במי האמבט הרדודים. חשוב לזכור שיד אחת חייבת לאחוז היטב בתינוק כדי שלא יחליק למים.

 

הוסיפו תגובה

הורים לייף

מרכז מידע עבור הריון, לידה והורות צעירה. באתר תוכלו למצוא טיפים והמלצות עם ערך אמיתי בנושא הריון ולידה, גידול תינוקות, מוצרים להיריון ולידה ומוצרי תינוקות וילדים.

מאמרים אחרונים

מרחבי הרשת