Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מהי משאבת חלב ואילו סוגים קיימים?

משאבת חלב

לחלב אם יתרונות רבים זהו מקור התזונה הטוב ביותר עבור התינוק, במיוחד בחודשי חייו הראשונים. פעולת ההנקה והקרה הגופנית מחברת באופן רגשי את האם לתינוקה. צוות האחיות בבית החולים מעודד את היולדות להתחיל בהנקה מיד לאחר הלידה ונשים רבות בוחרות להניק את ילדיהם חודשים רבים, גם לאחר החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה.

תינוק שרק נולד יונק בתדירות גבוהה. כל האכלה עשויה להתארך זמן רב ויכולה להיות משימה מתישה מאד עבורך. קיימת תקופת הסתגלות בה את והתינוק מקבלים את המיומנות להניק ולינוק. שימוש במשאבת חלב להוצאת החלב מהשדיים לשימוש מאוחר יותר עשויה לסייע לך בגיבוש סדר האכלה נוח יותר עבורך.

המטרות לשימוש במשאבת חלב

  • הקלת גודש בימים הראשונים של ההנקה.
  • סיוע במקרים בהם יש קשיי הנקה בשל מבנה השדיים או כאבים ורגישויות.
  • שמירת חלב למועד מאוחר כאשר תצאי לסידורים ולא תרצי להילחץ כדי להגיע במהירות למועד ההנקה.
  • בניית מלאי חלב לזמן בו תהיי מרוחקת שעות ארוכות מהתינוק. ניתן לשמור חלב אם בהקפאה, במקרר ואף פרק זמן מסוים טמפרטורת החדר.
  • המשך האכלת התינוק בחלב אם גם כאשר תחזרי לעבודה לאחר חופשת הלידה.
  • העברת משימת האכלת התינוק לשותפך כדי להקל על עצמך וכדי שתוכלי לנוח.

סוגי משאבות חלב

משאבת חלב ידנית


המשאבה מצוידת בראש שאיבה ובידית שאיבה עליה לוחצים כדי ליצור וואקום על השד אשר מדמה פעולת יניקה להוצאת החלב. המשאבה הידנית היא בדרך כלל קלת משקל ונוחה להפעלה ולניקוי. אפשר להשתמש בה גם במקומות בהם אין חיבורי חשמל או במקומות בהם תרצי לשאוב בשקט ובדיסקרטיות. פעולת השאיבה העדינה מתאימה לנשים שסובלות מרגישויות בפטמות.

משאבת חלב חשמלית

המשאבה מצוידת בראש קונוס המחובר לבקבוק. כוח היניקה מהמנוע של המשאבה עובר דרך צינורית המחוברת גם היא לראש המשאבה. למשאבה ווסת המיועד לכיוון עוצמת השאיבה ואת קצב השאיבה. משאבות החלב החדשניות מיוצרות בטכנולוגיה שמאפשרת שאיבת כמות גדולה יותר של חלב בזמן קצר ומעוצבות באופן שמתאים למבנה השד כדי לאפשר שאיבה ללא כאב ובנוחות מקסימלית לאם המניקה.

המשאבות החשמליות מתאימות למניקות ששואבות מספר פעמים במהלך היום או לנשים החוות קשיים בהנקה. המשאבות החשמליות יקרות יותר ורועשות ומצד שני פועלות באופן אוטומטי, מהיר, מבלי התערבות ידנית.

המשאבות החשמליות נחלקות לשני סוגים:

משאבת חלב חד צדדית: פעולת השאיבה במשאבה זו מתבצעת בכל פעם רק בשד אחד. לאחר 10-15 דקות שאיבה יש צורך בהחלפת צד. אלה משאבות מהירות יותר ממשאבות ידניות, נוחות לנשיאה גם מחוץ לבית.

משאבת חלב דו צדדית: הערכה כוללת שתי משאבות אשר מאפשרות שאיבה בעת ובעונה אחת משני הצדדים במקביל ומקצרת באופן משמעותי את זמן השאיבה. זוהי משאבה המיועדת למי שרוצה לחסוך זמן או למי שמניקה תאומים.

האם להשכיר או לקנות משאבת חלב?

השיקול בין שכירות לקנייה מתייחס לשימוש במשאבות חשמליות. משאבות ידניות הן מוצר זול יחסית שכדאי לרוכשו ולא להשכירו, בעיקר משיקולים של היגיינה.

השיקול המרכזי בהחלטה בין השכרה לקניה כאשר מדובר במשאבות חלב חשמליות, הוא האם תרצי להניק את תינוקך לאורך זמן. אם מתוכננת תקופת הנקה קצרה ניתן להשאיל או להשכיר לזמן מוגבל ולהחזיר לאחר השימוש, אם תכננת תקופת הנקה ארוכה, כדאי לרכוש משאבה איכותית. לאורך זמן תשלום על השכרה אינו משתלם. בשימוש לאורך זמן יש חשיבות ליעילות המשאבה ומהירותה. משאבות חדישות מהירות יותר.

שיקול נוסף הוא שלעיתים הגופים שמשאילים או משכירים מספקים משאבות מיושנות, מגושמות שאינן נוחות לנשיאה ממקום למקום למרות שהן עובדות באופן יעיל.

לעיתים נוהגות חברות ובנות משפחה להעביר אחת לשנייה את משאבת החלב. רצוי לברר טרם ההעברה האם זוהי משאבה שיש לה אישור מתאים המאפשר העברה מאם לאם.

איך לבחור משאבת חלב?

אם החלטת לרכוש משאבה, ההחלטה באיזו משאבת חלב לבחור היא אישית בהתאם להעדפות האינדיבידואליות שלך כמניקה. לכן, כדאי להתייחס לפרמטרים אישיים ואחרים שישפיעו על הבחירה הסופית ואם הדבר אפשרי, כדאי להתנסות בשימוש במשאבה לפני הרכישה.

  • מהו הצורך במשאבה? אם תדירות השאיבה נמוכה תתאים משאבה ידנית. אך אם את מתרחקת מהתינוק לעיתים תכופות וזקוקה למלאי של חלב, כדאי לחשוב על משאבה חשמלית מהירה.
  • מהי מידת הרגישות הגופנית? יש נשים שחוות קשיים בהנקה כתוצאה מרגישויות בשדיים ובפטמות. במקרה כזה צריך לבחור משאבה שפעולתה עדינה ושלא תגרום להגברת תחושת אי הנוחות.
  • משקל המשאבה. אם את מתכוונת לשאת איתך את המשאבה אל מקום העבודה, כדאי לחשוב על מידות ומשקל שלא יכבידו עלייך בעת הניוד שלה.
  • נוחות השימוש. חפשי משאבה נוחה וקלה לתפעול שאינה מצריכה מאמץ רב בפעולת השאיבה.
  • אביזרים נלווים. בדקי מהם האביזרים המצורפים למשאבה הנרכשת כמו מכלי אחסון, קונכיות הנקה, רפידות הנקה, תיק נשיאה ועוד. יש להם משקל בעלות הכוללת.
  • מחיר המשאבה. מחירי המשאבות הידניות נמוכים יותר ממחירי המשאבות החשמליות. מחירי משאבות ידניות נעים בין 100-150 ₪ ומחירי משאבות חשמליות יכולים להגיע עד כ-800 ₪.
  • אישורים ותקנים. משאבות חלב כמוצרים רפואיים המתחברים לאיברי הגוף זקוקים לאישורים על היותם ראויים לשימוש רפואי. בארץ נדרש אישור של משרד הבריאות ומכון התקנים ועבור מוצר המיובא מחו"ל יש לחפש את אישור של ארגון בריאות אירופאי או FDA האמריקאי.

לסיכום, כאם מניקה, חפשי את משאבת החלב המתאימה ביותר לצרכים שלך ושל תינוקך. תקופת ההנקה אינה פשוטה ודרושה הסתגלות ומיומנות בפעולת ההנקה. תפקידה של המשאבה הוא לסייע לך לנהל שגרת הנקה נוחה אשר מתאימה לאורח החיים שלך ושל תינוקך.

הוסיפו תגובה

הורים לייף

מרכז מידע עבור הריון, לידה והורות צעירה. באתר תוכלו למצוא טיפים והמלצות עם ערך אמיתי בנושא הריון ולידה, גידול תינוקות, מוצרים להיריון ולידה ומוצרי תינוקות וילדים.

מאמרים אחרונים

מרחבי הרשת